@ Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Предшколска установа ЉУБА СТАНКОВИЋ, Беочин

Предшколска установа ЉУБА СТАНКОВИЋ, Беочин, Досит.Обрадовића бб

Година оснивања: 1990.

Оснивач: Локална самоуправа

Врста установе: Јавна предшколска установа

Језик образовно-васпитног рада: Српски, Словачки


О установи

Предшколска установа «Љуба Станковић» свој рад отпочиње 1974. године као радна јединица у оквиру Предшколске установе «Радосно детињство» Нови Сад
1976.године Установа у Беочину бива конституисана као посебан ООУР у саставу Радне организације Предшколске установе “Радосно детињство” Нови Сад.
1976.године Установа отвара одељења у Лугу, Сусеку, Черевићу i Раковцу, насељеним местима у општини Беочин.
1985.године Установа отвара одељење у Баноштору.
Из Предшколске установе “Радосно детињство” Нови Сад, беочински ООУР издвојен је 01.јула 1990. године. Тада је основана Предшколска установа “Љуба Станковић” која од тад функционише као самостална установа, која има јасне циљеве и своје резултате мери повећањем обухвата деце и богатством и разноврсношћу облика рада и садржаја намењених деци.
1994. године отвара се још једно одељење у селу Черевићу. Установа проширује капацитете и отвара врата деци целодневног боравка у новом, наменски грађеном, простору за предшколску децу у оквиру школе.
1995. године отварамо одељење у Беочин Селу и обухватамо децу на целодневни боравак у адаптираном простору у згради Месне заједнице.
2006. године, адаптиран је нови простор у Сусеку, исто у кругу основне школе, али у већем и квалитетније организованом, простору.
2014. године, анализом потреба родитеља, утврдили смо да постоји потреба за отварањем целодневног боравка, што је и реализовано.
Данас Установа у свом саставу има седам објеката, којима покрива већину територије општине Беочин. У седам месних заједница, од постојећих 10, налазе се објекти наше установе. Њихови називи су:
1. у Беочину - вртић "Бубамара"
2. у Раковцу, вртић "Дечји рај"
3. у Беочин Селу, вртић "Бубица"
4. у Черевићу, вртић "Звездица"
5. у Баноштору, вртић "Лабудић"
6. у Сусеку, вртић "Лептирић" и
7. у Лугу, вртић "Пћелица " или "Вчиелка"
Централни и највећи објекат је у Беочину, проширен је и завршена адаптација је омогућила пријем још две јаслене групе, измештањем канцеларија у нови простор. У централном објекту је смештено 8 васпитних група, док је у осталим објектима смештено још 8 васпитних група, што је укупно 16 васпитних група у нашој установи. Објекти у Беочину и Черевићу су наменски грађени, а остали се налазе у просторима МЗ или адаптираних простора школе.
Спољашње вредновање у установи је извршено 2016. године и на истом је установа оцењена највишом оценом- 4.

Директор: Љубица Ђурић

Датум ступања на дужност: 06.10.2021

Број ученика/деце

Предшколска установa

Школска година Број ученика/деце
2022/23 372
2021/22 332
2020/21 332
2019/20 371
2018/19 135