@ Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА "НИКОЛА ТЕСЛА", Сремска Митровица

СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА "НИКОЛА ТЕСЛА", Сремска Митровица, Змај Јовина 29

Година оснивања: 1961

Оснивач: Аутономна покрајина Војводина

Врста установе: Средња стручна школа

Језик образовно-васпитног рада: Српски


О установи

Под називом Машинска-техничка школа Сремска Митровица почела је са радом школске 1961/62. године. Годину дана касније у школу је уведен и електро-одсек. Развојем индустрије у Сремској Митровици развијала се и Техничка школа која је касније била с свим машинским и електрострукама за техничаре и квалификоване раднике.
Овој школи је1966. године припојена школа за високо квалификоване раднике, која је образовала кадрове за потребе индустрије све до 1974. године.
Технички школски центар “Никола Тесла” са свим струкама машинским и електро, претрпео је све реформе да би данас под истим називом славног научника егзистирао као средња техничка школа у којој има близу хиљаду ученика у 36 одељења са око 90 запослених.
Тренутни простор које користи Средња техничка школа “Никола Тесла” у Сремској Митровици су две локације. Прва, где се обавља теоријска настава, је у згради Више школе за образовање васпитача, у улици Змаја Јовина 29, а друга, где се обавља практична настава и део теоријске наставе је зграда преко пруге у Планинској 2, поред Дома ученика.

Директор: Милисав Даничић

Датум ступања на дужност: 02.02.2022